Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ. παντζάρια μικρά διαμέτρου 4 εκατοστών
- 250 γρ. καρότα μικρά καθαρισμένα
- 3 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια φρεσκοκομμένο άνηθο και λίγα κλαράκια για γαρνίρισμα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
www.mydiatrofi.gr
- Καθαρίζετε τα παντζάρια κρατώντας 2,5 εκατοστά από το κοτσάνι τους. Βάζετε λίγο νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Ρίχνετε τα παντζάρια, τα σκεπάζετε και τα βράζετε ώσπου να μαλακώσουν, για 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα. Α αφήνετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο ακόμη νερό, αν χρειάζεται, και το βάζετε να ξαναβράσει. Ρίχνετε τα καρότα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε ώσπου να μαλακώσουν, για 5-7 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα καρότα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ρίχνετε τα παντζάρια, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με κλαράκια ανήθου.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 160 | γρ. |
| Ενέργεια | 68 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 1 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 8 | γρ. |
| Λιπαρά | 4 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 0 | mg |
| Νάτριο | 261 | mg |
www.mydiatrofi.gr
