Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Παντζάρια και καρότα με άνηθο




Υλικά για 6 μερίδες:
  • 500 γρ. παντζάρια μικρά διαμέτρου 4 εκατοστών
  • 250 γρ. καρότα μικρά καθαρισμένα
  • 3 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια φρεσκοκομμένο άνηθο και λίγα κλαράκια για γαρνίρισμα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε τα παντζάρια κρατώντας 2,5 εκατοστά από το κοτσάνι τους. Βάζετε λίγο νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Ρίχνετε τα παντζάρια, τα σκεπάζετε και τα βράζετε ώσπου να μαλακώσουν, για 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα. Α αφήνετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο ακόμη νερό, αν χρειάζεται, και το βάζετε να ξαναβράσει. Ρίχνετε τα καρότα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε ώσπου να μαλακώσουν, για 5-7 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα καρότα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ρίχνετε τα παντζάρια, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με κλαράκια ανήθου.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 160 γρ.
Ενέργεια 68 kcal
Πρωτεΐνες 1 γρ.
Υδατάνθρακες 8 γρ.
Λιπαρά 4 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 261 mg

www.mydiatrofi.gr